Wie is MakerRay?

De naam MakerRay, fonetisch: MeekerRee, komt voort uit het gegeven dat ik graag wil maken of creëren: “Maker” ,en mijn roepnaam: “Ray”.

Van jongs af aan ben ik al aan het tekenen/ontwerpen en ideeën op papier aan het zetten daarnaast ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in hoe o.a. de natuur, de mens, voorwerpen en objecten in elkaar zitten, hoe ze zijn ontstaan of met welke technieken ze zijn gemaakt.
Deze affiniteiten hebben mij op allerlei vlakken gevormd en keuzes beïnvloed voor wat betreft opleiding en werk.
Zo heb ik de opleiding Illustratie technieken aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam gevolgd en ben ik al sinds rond 1995 serieus in de vormgeving aan het werk.

Tot 2011 was dit vooral in de grafische branche en geregeld eigen opdrachten van creatieve aard, waar ik echter altijd naar verlangde was om meer met mijn handen te maken.

Boetseren, beeldhouwen, allerlei ambachten en technische- en constructieve werkzaamheden hebben mij altijd al erg veel voldoening gegeven en mijn aanleg daarvoor was mij ook duidelijk, echter een baan met zo’n functieomschrijving is zeldzaam.
Mijn aandacht ging vooral naar decorbouw in tentoonstellingen, film en tv, theater en recreatie waar mensen werken aan special effects, filmsets, rekwisieten, decors en tentoonstellingen, etc.

In 2011 deed zich een mogelijkheid voor en ben ik als Shaper / Modellenmaker in dienst gekomen bij een decorbouwbedrijf die vooral in de pretpark- en recreatiebranche actief was. Het multidisciplinaire karakter van dit bedrijf sloot goed aan op mijn opleiding, talent, ervaring en interesse.
In 2016 ben ik voor mijzelf begonnen in deze niche in de decorbouw.